Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole - EetgemakKwaliteit blijven bieden is een continu proces. Het is dan ook ons voortdurend streven om te kiezen voor de hoogste kwaliteitsstandaard die beschikbaar is. Wij werken volgens de normen van BRC Food, een van de hoogst mogelijke certificeringen op het gebied van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit. BRC Food Safety is ontwikkeld ter bescherming van de consument. Naast het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard onder meer ook om afval, klachten en recalls te verminderen.

Processen zoals inkoop, ontvangst, opslag, productie en transport worden getoetst aan de door BRC gestelde eisen. Jaarlijks laten wij deze processen door een onafhankelijke partij op de volgende controlepunten inspecteren en certificeren:

  • Het HACCP systeem
  • Het kwaliteitsmanagementsysteem
  • Basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen
  • Directieverantwoordelijkheid
  • Omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten)
  • Product- en procescontrole
  • Opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers

Deze verschillende elementen worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat. De toetsing is niet alleen een papieren aangelegenheid, maar vindt ook zeer gedetailleerd plaats op de werkvloer.