U bevindt zich hier:

home

nieuws

groente van de maand

Groente van de maand

Knolselder, het is dé wintergroente in de maanden januari, februari en maart. Knolselder is super lekker en gezond. Vanwege de lekkere zachte maar toch kruidige smaak vindt men het heerlijk om te eten als soep of verwerkt in een winterse puree.  Recepten met knolselder zijn er in overvloed.

Wistjedatje
Knolselder wijkt af van zijn familieleden de bladselderij en bleekselderij, omdat de knol voor een deel onder de grond groeit. Ook leuk om te weten: meestal gebruiken we alleen de knol, maar je kan ook de bladeren eten. Je kan deze verwerken in soep bijvoorbeeld.


Knolselder recepten zijn gezond
Knolselder zit boordevol vitamine C, K en zelfs B6. Bovenop deze bom aan vitaminen is knolselder rijk aan antioxidanten. Vitamine K heeft meerdere medicinale werkingen waaronder bevordering van de osteotropische activiteit in de botten, maar ook een gunstig effect bij de ziekte van Alzheimer door dat de schade aan de neuronen in de hersenen wordt beperkt.

Bovendien is de knolselder een goede bron om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Doordat de groente veel vezels bevat helpen deze dat cholesterol zich aan de wanden van bloedvaten kan hechten. 

Dit zijn slechts een aantal van de gezonde voordelen van het eten van knolselder.

Nog niet overtuigd? Proef dan zeker eens onze recepten met knolselder!

Eet smakelijk!

Groente van de maand
« Terug naar nieuws overzicht