Afdeling Diëtetiek

Afdeling Diëtetiek

Eetgemak vindt het belangrijk dat uw organisatie dagelijks een lekkere en voedingskundig verantwoorde maaltijd kan aanbieden. Aangezien dit niet altijd even gemakkelijk is, helpt onze Afdeling Diëtetiek u graag bij het maken van een keuze die past bij uw organisatie.

Voedingsadvies

Onze diëtisten schuiven aan bij menucommissies om de wensen en behoeftes van de klant in kaart te brengen en de maaltijdvoorziening hier volledig op aan te sluiten. Zij dienen als vraagbaak op het gebied van voedingsgerelateerde onderwerpen zoals voedingswaarden, ingrediëntendeclaraties en het gebruik van additieven en allergenen. Ook beheren zij de productspecificaties en de informatie die wij plaatsen op onze etiketten.

Menucycli en consistenties

Heeft u een dieetvraag? Naast het verzorgen van een verantwoorde reguliere maaltijd willen wij graag dat iedereen mee kan eten, ongeacht dieet of consistentie. Daarom besteedt de Afdeling Diëtetiek veel aandacht aan het opstellen van menucycli voor diverse diëten en consistenties. Daarnaast biedt zij ondersteuning bij dieetvragen die binnen uw organisatie spelen en zoekt zij oplossingen voor complexe dieetaanvragen. Hierbij kunnen de diëtisten putten uit een groot assortiment dieetproducten. Het is echter ook mogelijk om dieetproducten op maat te ontwikkelen. Dit gebeurt in samenwerking met onze afdeling Productontwikkeling.

Verder hebben wij aandacht voor diverse voedingsgewoonten, zoals vegetarisch, biologisch en halal. Voor deze voedingsgewoonten maakt de Afdeling Diëtetiek standaard menucycli, zodat wij u ook hiermee een gevarieerd menu kunnen aanbieden.

Alle informatie met betrekking tot bovenstaande staat uitgebreid beschreven in ons voedingskundig handboek. Meer weten? Vraag deze dan op via dietetiek@eetgemak.nl. Ook voor andere voedings- en/of dieetgerelateerde vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.