U bevindt zich hier:

home

nieuws

dag van de dietist

Dag van de dietist

Op de 'Dag van de diëtist' geven wij graag het woord aan onze (toekomstige) diëtiste: Rozemarijn!

''De meeste diëtisten zullen hun vak gekozen hebben, omdat zij een verschil willen maken in de samenleving. Dag in, dag uit staan zij klaar voor anderen, om ze te motiveren het beste uit zichzelf te halen, te herstellen na een operatie of producten op de markt brengen die niet alleen voedzaam, maar ook lekker zijn. Ik ben dan ook trots dat ik mij na februari 2020 officieel bij deze groep diëtisten mag voegen (!). Vanaf dat moment ben ik afgestudeerd als diëtiste van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Van dat trotse gevoel kan ik al een voorproefje nemen, want sinds begin september ben ik bij Eetgemak begonnen met mijn afstudeerstage.

Bij Eetgemak heb ik afgelopen juni de mogelijkheid gehad om twee dagen in de week als oproepkracht aan de slag te gaan op de afdeling Diëtetiek. Dit om het bedrijf beter te leren kennen en ingewerkt te worden, zodat ik vloeiend mijn afstudeerperiode in zou lopen. Iedere dag doe ik nieuwe kennis op over de klanten van Eetgemak, het samenstellen van menucycli, het verloop van menucommissies, het beoordelen van ingrediëntendeclaraties, het vergelijken van producten, verdiepend onderzoek doen naar de doelgroep en nog veel meer!

Via andere contacten binnen de voedingsindustrie leerde ik afgelopen maart Eetgemak kennen, waarna ik met de diëtistes in gesprek raakten over een eventuele afstudeerstage. Er werd mij gevraagd wat mijn doelen, ambities en interesses waren op het gebied van voeding. Mijn geluk kon niet op toen ik hoorde dat dit precies overeenkwam met de wensen die zijn hadden gesteld voor een stagiair(e) op de afdeling Diëtetiek. Samen hebben wij opdrachten opgesteld waar ik de komende 18 weken aan mag werken en daarnaast zal ik ondersteuning bieden bij de dagelijkse werkzaamheden. 

Ik ben (de diëtisten van) Eetgemak erg dankbaar dat zij een plek in hun team voor mij hebben vrijgemaakt om te kunnen werken aan mijn professionele vaardigheden, het warme onthaal dat ik vanaf dag 1 heb gekregen en voor de begeleiding die mij geboden wordt bij het bereiken van mijn leerdoelen.''

Dag van de dietist
« Terug naar nieuws overzicht