U bevindt zich hier:

home

nieuws

zinnenprikkelend eten

Zinnenprikkelend eten

Eten is bij uitstek beleving. Eten doe je met al je zintuigen. Daarom zijn wij aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een mooi, nieuw voedingsconcept: 'Zinnenprikkelend Eten'. 

Wanneer je in een sfeervol restaurant zit met vrienden of familie eet je vaak net iets meer en smaakt het eten toch anders dan thuis. Natuurlijk geldt dit ook voor ouderen. Vooral bij ouderen zijn positieve gevoelens bij het eten van de maaltijd van groot belang, deze zorgen namelijk voor een hogere voedselinname. Dit draagt bij aan het tegengaan van de hoge mate van ondervoeding. 

Wij zijn continu bezig om onze maaltijden nog beter af te stemmen op onze doelgroepen. Denk aan verschillende serveeropties, gevarieerde keuzes in het menu en het prikkelen van zintuigen door bijvoorbeeld het inzetten van muziek. Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat het als positief wordt ervaren wanneer mensen niet alleen en in stilte eten. 

Met onze menukaart houden wij er rekening mee dat voor het sociale aspect iedereen, ondanks een dieet, zoveel mogelijk hetzelfde kunnen eten. Als er op het reguliere menu stamppot boerenkool met worst op tafel staat, dan eet de persoon met een natriumbeperking of iemand met kauw- en slikproblemen aan dezelfde tafel ook stamppot boerenkool. Daarnaast wordt er rekening gehouden met het gebruik van voor ouderen 'authentieke' producten. Hierbij kun je denken aan een sukadelap, jus, rode kool met appel en gekookte aardappelen. 

Zinnenprikkelend eten
« Terug naar nieuws overzicht