Etiket

Op het etiket van de maaltijden staat de omschrijving van het product, de inhoud van de verpakking en de ingrediënten en grondstoffen van het product. Wij vermelden álle basisingrediënten van een maaltijd. Dat kan betekenen dat er bijvoorbeeld op het etiket van een stamppot staat: "Azijn en suiker". Azijn en suiker zijn in dit geval de grondstoffen van mosterd, waarvan wij een klein beetje gebruiken voor de smaak van de stamppot. Wij voegen dus niet apart azijn en suiker toe, maar mosterd.

 

Op de etiketten van onze gerechten zul je ook E-nummers aantreffen. E-nummers zijn bij ons alleen natuurlijke stoffen die wij aan een gerecht toevoegen voor bijvoorbeeld de smaak. Deze stoffen zijn goedgekeurd voor gebruik door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en heeft daarom een E-nummer gekregen.

 

In Europese Verordeningen is vastgesteld wat er precies op een etiket behoort te staan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is de bevoegde autoriteit voor de controle op nalevering van de wetgeving in Nederland.