Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole - EetgemakKwaliteit blijven bieden is een continu proces. Het is dan ook ons voortdurend streven om te kiezen voor de hoogste kwaliteitsstandaard die beschikbaar is. Wij werken volgens de normen van FSSC 22000, een van de hoogst mogelijke certificeringen op het gebied van voedselveiligheid. Met dit voedselveiligheidscertificaat tonen wij aan dat onze organisatie voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Het FSSC 22000 schema bevat een certificeringsmodel dat gebruikt kan worden voor de gehele voedselketen. De documenten bevatten eisen voor bedrijven in de voedselketen om certificering te behalen. FSSC 22000 is gebaseerd op de internationale ISO 22000 en garandeert een veilige en duurzame voedselproductie. Naast het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard onder meer ook om afval, klachten en recalls te verminderen.

Jaarlijks laten wij deze processen door een onafhankelijke partij op de volgende controlepunten inspecteren en certificeren:

  • Het HACCP systeem
  • Het kwaliteitsmanagementsysteem
  • Basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen
  • Directieverantwoordelijkheid
  • Omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten)
  • Product- en procescontrole
  • Opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers

Deze verschillende elementen worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist met controlepunten. De toetsing is niet alleen een papieren aangelegenheid, maar vindt ook zeer gedetailleerd plaats op de werkvloer.