Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO - EetgemakMaatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat een bedrijf stilstaat bij de sociale, ethische en ecologische gevolgen van bedrijfsvoering. Wij vinden het belangrijk om hier op integrale wijze aan te werken. Zo zoeken wij constant naar oplossingen om onze processen zo in te richten dat zij een minimale impact hebben op mens, milieu en samenleving. Om deze ambities na te streven betrekken wij medewerkers, relaties en klanten bij ons MVO beleid.

Bewuste keuze voor duurzaam

Wij zetten ons in voor kwaliteit en duurzaamheid in de gehele keten. Onze voorkeur gaat nadrukkelijk uit naar producten van zoveel mogelijk lokale leveranciers, vlees dat diervriendelijk is geproduceerd en duurzaam gevangen of gekweekte vis met een MSC of ASC keurmerk. Daarbij maken wij bij voorkeur gebruik van seizoensproducten en hebben wij een uitgebreid vegetarisch en biologisch producten- en maaltijdenassortiment.

Aandacht voor het milieu

Als maaltijdenproducent gaan wij op verantwoorde wijze om met levensmiddelen en energie en werken dagelijks aan oplossingen om onze milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij door onder meer gebruik te maken van energiezuinige apparatuur voor ons productieproces, de inzet van milieuvriendelijke verpakkingen en afvalstromen op de juiste wijze te scheiden. Om voedselverspilling tegen te gaan produceren wij vanzelfsprekend geen maaltijden op voorraad.

Investeren in de mens

Onze medewerkers maken het bedrijf tot wat het is. Daarom dragen wij zorg voor goede arbeidsvoorwaarden, ontwikkelingsmogelijkheden en een positieve werksfeer. Hierbij zijn gelijke kansen een absolute vereiste. Wij maken ons daarom ook sterk voor Social Return waarbij wij ontwikkelingsplekken aanbieden aan mensen met een arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt. Tenslotte sponsoren wij diverse (maatschappelijke) organisaties en doneren wij wekelijks maaltijden aan de lokale voedselbank.

Voor ons actieve MVO-beleid behaalden we in 2009 de Rabobank MVO Award. Sindsdien ontwikkelen wij consequent een vooruitstrevend MVO-beleid. Lees alles over Eetgemak en MVO in onze MVO flyer. U kunt deze aanvragen door ons een mail te sturen.