U bevindt zich hier:

home

onze concepten

vers & op smaak

Vers & Op smaak

Ons nieuwste concept heet Vers & Op smaak. Wij vinden het namelijk zeer belangrijk dat er gedacht wordt aan de
verandering van smaak bij onder andere oncologische patiënten.

 

Eiwitten zijn belangrijk
Veel levensmiddelen bevatten eiwit. Eiwit wordt door het lichaam uit voeding gehaald en is een belangrijke bron voor
aminozuren, dit zijn bouwstoffen voor lichaamseiwitten waaruit het lichaam grotendeels is opgebouwd. Sommige
aminozuren kan het lichaam zelf maken, andere moeten uit het eten komen. Deze aminozuren worden essentiële
aminozuren genoemd. Lees hier meer. 

Persoonlijke benadering
De smaak veranderd regelmatig en daar moet op worden ingespeeld. Wij hanteren graag een persoonlijke benadering
zodat wij zoveel mogelijk aan de wensen en behoeften van de patiënten en cliënten kunnen voldoen. Dit doen wij onder
andere door het opstellen van een smaakpalet.

Smaakpalet
Smaken kunnen verschillen van bijvoorbeeld mild tot pikant, maar denk ook aan het triggeren van smaakpapillen door
middel van bitter, zoet, zout en zuur. Wij organiseren graag een proeverij om de verschillende smaken te testen en
uiteindelijk daarop te kunnen inspelen met onze maaltijdconcepten. 

Wil je meer informatie over dit concept? Neem dan contact met ons op.