U bevindt zich hier:

home

vers & puur

Vers & Puur

Wij hebben een uitgebreid assortiment met meer dan 24.000 componenten voor een gezonde en lekkere maaltijd. Van ambachtelijk bereide Hollandse kost tot verfijnde internationale specialiteiten. Onze koks bereiden het dagelijks vers in een van onze keukens. Wij hebben twee keukens, een in het Zuid-Hollandse Katwijk en een in het Gelderse Beekbergen. In beide keukens werken wij op ambachtelijke wijze. Het verschil met thuis koken is dat wij met veel grotere hoeveelheden tegelijk en met professionele apparatuur werken.

Na het koken worden de maaltijden snel teruggekoeld naar een temperatuur onder de 5 graden Celsius. Zo blijven de smaak en de voedingswaarde optimaal bewaard. Na het koelen verpakken wij de maaltijden direct luchtdicht.

Bewuste keuze voor duurzaam
Sinds de oprichting in 2006 staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog op de agenda. Verse ingrediënten uit het seizoen vormen de basis van onze koelverse maaltijden. Zo hebben wij in de winterperiode heerlijke stamppotten en stoofschotels, terwijl wij in de lente aan de slag gaan met raapsteeltjes en tuinbonen. Wij zijn continu op zoek naar oplossingen om onze processen zo in te richten dat zij zo min mogelijk impact hebben op mens, dier en milieu. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar producten van zoveel mogelijk lokale leveranciers, vlees dat diervriendelijk is geproduceerd en duurzaam gevangen of gekweekte vis met een MSC of ASC-keurmerk.

Duurzaamheid is een breed begrip. De een denkt aan dierenwelzijn, de ander aan de natuur of eerlijke handel. Voor Eetgemak betekent duurzaam eten dat wij bij onze productie rekening houden en respect hebben voor mens, dier en milieu. Het gaat bij duurzaam dus niet alleen over milieuaspecten, maar ook over andere voedselkwaliteitsaspecten, zoals eerlijke handel, dierenwelzijn, natuur en cultuur.

Concreet betekent dit dat wij:

  • Milieuvriendelijke verpakkingen gebruiken
  • Energiezuinige apparatuur hebben voor het productieproces
  • Groene energie gebruiken
  • Een energiezuinig kantoor hebben en dat wij strenge bouweisen stellen aan isolatie
  • Altijd op bestelling koken waardoor er zo min mogelijk levensmiddelen verspild worden
  • Afval scheiden in etensafval, karton, papier en plastic
  • Een wagenpark hebben dat voldoet aan de strengste normen op het gebied van uitstoot
  • Efficiënt gebruikmaken van ingeplande routes, zodat er zo min mogelijk kilometers worden gereden
  • Gebruikmaken van vlees, welke bij voorkeur diervriendelijk is geproduceerd
  • Vis gebruiken, die duurzaam gevangen of gekweekt is met een MSC of ASC-keurmerk
  • Seizoens- en biologische producten gebruiken in onze recepturen
  • Gebruikmaken van zoveel mogelijk lokale leveranciers
  • Een uitgebreid biologisch en vegetarisch producten- en maaltijdenassortiment kunnen aanbieden

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!